23 January 2019

Actueel

Twitter Tips: hoe kan je meer uit Twitter halen?

Door Zoë Huizenga, student Small Business en Retail Management aan de Hogeschool Utrecht te Amersfoort

1) Importeer jouw LinkedIn netwerk met Twitter, hierdoor kun je meer volgers creëren.
2) Ga alle ontvangen visitekaartjes na en volg indien gewenst deze personen/bedrijven.
3) Volg niet te snel allemaal nieuwe personen, Twitter blokkeert dan je account.
4) Mocht je een URL gebruiken in je tweet, verkort deze dan zodat deze binnen de 140 tekens past. bitly.com/shorten is hier een handige tool voor.
5) Gebruik de hastag #. Bijvoorbeeld #durftevragen ofwel #DTV
6) Volgers kun je kopen!
7) Hootsuite is een handige website waar je berichten op vrijwel al het Social Media op een bepaalde tijd kan posten. Daarnaast is het ook mogelijk hier een teamlid aan toe te voegen, deze reageert dan vanuit jouw account op reacties.
8) who.unfollowed.me een website waarbij je kunt zien wie je onlangs is gaan volgen, wie je ontvolgt en wie jou volgt maar jij hen nog niet.
9) Maak je bericht zo effecient mogelijk en Twitter niet teveel.
10) Het is leuk om af een toe een persoonlijke tweet te plaatsen als men zakelijk Twittert.
11) Plaats een foto van jezelf, mensen vinden het leuk om te zien met wie ze daadwerkelijk Twitteren.
12) Wanneer je een bericht begint met @ en dan vervolgens de gebruikersnaam kunnen alleen personen die jullie beide volgen dit bericht lezen.
13) En mocht je nog geen Twitter account hebben, maar lijkt het je wel leuk om dit te proberen stel dan voor jezelf een deadline. Spreek bijvoorbeeld 50 dagen af, je post elke dag een bericht en na die 50 dagen evalueer je hoe dit is gegaan.

Nieuw soort gebiedsontwikkeling in Amersfoort

De gemeente Amersfoort wil bij drie gebieden en op twee onderwerpen experimenteren met een nieuw soort ‘organische’ gebiedsontwikkeling. Dat gaat ze doen in het Oliemolenkwartier, op De Zonnehof en de Kop van Isselt. Ook richt ze zich op de onderwerpen Kantorenleegstand en zogenaamde Flexibele Bestemmingsplannen.

De rode draad bij de genoemde vijf experimenten is dat er ruime kaders zijn en dat gebruikers meedenken en beslissen en zo eigenaarschap en verantwoordelijkheid ervaren. Gebiedsontwikkeling zal in de toekomst naar verwachting steeds vaker starten als een initiatief vanuit de uiteindelijke gebruikers van het gebied. Hierdoor kunnen zij meer invloed uitoefenen op hun directe leefomgeving en – al dan niet samen met de gemeente – tot breed gedragen plannen komen.

Oliemolenkwartier

Met het Oliemolenkwartier wil de gemeente een nieuwe smaak aan de stad toevoegen. Het moet een bruisend, publiekaantrekkend stadsdeel worden dat uniek is voor Amersfoort en zijn omgeving. Er wordt nauw samengewerkt met initiatiefnemers in het gebied.

Flexibele bestemmingsplannen

Flexibel bestemmen laat meer ruimte om in te spelen op individuele initiatieven. Het is een uitdaging om bestemmingsplannen flexibeler te maken zonder daarbij bestaande waarden, kwaliteiten en rechtszekerheid uit het oog te verliezen.

(Bron: http://www.amersfoort.nl)

Top